Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Wzmianka o tym czego nie ma w zupie.) |
(wzmianka o tym kto jest potentatem na rynku) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. |
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu (pamiętajmy że wcale nie smakuje jak chińska). |
||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 21:35, 29 cze 2007
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu (pamiętajmy że wcale nie smakuje jak chińska).