Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Wzmianka o tym czego nie ma w zupie.)
(wzmianka o tym kto jest potentatem na rynku)
Linia 1: Linia 1:
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu (pamiętajmy że wcale nie smakuje jak chińska).


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 21:35, 29 cze 2007

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu (pamiętajmy że wcale nie smakuje jak chińska).

Szablon:Stubkuch