Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(wzmianka o tym kto jest potentatem na rynku)
M (frmt)
Linia 1: Linia 1:
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu (pamiętajmy że wcale nie smakuje jak chińska).
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

==Ciekawostki==
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. * Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 21:38, 29 cze 2007

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. * Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.

Szablon:Stubkuch