Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (frmt)
M (enter)
Linia 2: Linia 2:


==Ciekawostki==
==Ciekawostki==
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. * Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 21:38, 29 cze 2007

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
  • Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.

Szablon:Stubkuch