Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Nudziarstwo! Kabaretu się naoglądali...) |
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 212.2.100.131.) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. |
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. |
||
==Ciekawostki== |
|||
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. |
|||
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
|||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 15:41, 30 cze 2007
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.