Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 84.234.0.67.) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. |
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka. |
||
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
||
* Jest głównym pożywieniem studentów. |
|||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 17:21, 19 paź 2007
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.