Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 62.29.165.41.)
Linia 1: Linia 1:
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość jak również bardzo przyjemny "chemiczny" aromat.
'''Zupka chińska''' – danie wynalezione przez Japończyka [[Momofuku Ando]] jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, [[suplement diety]] lub [[środek przeczyszczający|specyfik przeczyszczający]]. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.


==Ciekawostki==
==Ciekawostki==
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka oraz jak twierdzą kosmici z planety Melmak, bardzo smaczny i pożywny sok.
* Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. No może trochę! Ale tylko trochę!
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 16:58, 13 lis 2007

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
  • Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.

Szablon:Stubkuch