Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 5: Linia 5:
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
* Podróbki tej zupy są produkowane przez firmę [[Amino]].

{{stubkuch}}
{{stubkuch}}



Wersja z 12:25, 26 sty 2008

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
  • Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.
  • Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
  • Podróbki tej zupy są produkowane przez firmę Amino.

Szablon:Stubkuch