Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Joł Skater (dyskusja • edycje) |
|||
Linia 5: | Linia 5: | ||
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
||
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych. |
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych. |
||
* Podróbki tej zupy są produkowane przez firmę [[Amino]]. |
|||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
||
Wersja z 12:25, 26 sty 2008
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.