Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Joł Skater (dyskusja • edycje) |
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 77.113.27.7. Autor wycofanej wersji to Joł Skater.) |
||
Linia 5: | Linia 5: | ||
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska. |
||
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych. |
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych. |
||
* Podróbki tej zupy są produkowane przez firmę [[Amino]]. |
|||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
||
Wersja z 14:43, 26 sty 2008
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.