Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Sir Damiinho. Autor wycofanej wersji to 83.30.56.221.)
Linia 5: Linia 5:
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.
* Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w [[Radom]]iu. Nie smakuje jak chińska.
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
* Niektóre zupki są typowo chińskie, lecz przywiezione z Berlina, robione w Radomiu


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 16:52, 7 kwi 2008

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
  • Największym potentatem na rynku jest zupka robiona w Radomiu. Nie smakuje jak chińska.
  • Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.

Szablon:Stubkuch