Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 6: | Linia 6: | ||
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych. |
* Główne danie studentów i innych ludzi leniwych. |
||
* ''Rosół z kury'' produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura. |
* ''Rosół z kury'' produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura. |
||
* |
*Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci albo kloszardzi. |
||
Smacznego! |
Smacznego! |
Wersja z 12:34, 24 lip 2008
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
- Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci albo kloszardzi.
Smacznego! Szablon:Stubkuch