Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 88.156.65.7. Autor wycofanej wersji to 83.16.83.54.) |
(dodanie kilku info) |
||
Linia 10: | Linia 10: | ||
Smacznego! |
Smacznego! |
||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
||
Zupki chińskie mają przeróżne smaki: od klasycznego rosołu po ochydne borowiki z grzankami. |
|||
Istnieją także zupki nie z plastikowej torebki(pierwotnie zapakowane zupki) czy papierka (wymysł Polaków w latach 80.), ale też w plastikowych kubełkach(wymysł jakiegoś szalonego studenta). |
|||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 21:38, 13 sie 2008
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
- zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci albo kloszardzi.
Smacznego! Szablon:Stubkuch
Zupki chińskie mają przeróżne smaki: od klasycznego rosołu po ochydne borowiki z grzankami. Istnieją także zupki nie z plastikowej torebki(pierwotnie zapakowane zupki) czy papierka (wymysł Polaków w latach 80.), ale też w plastikowych kubełkach(wymysł jakiegoś szalonego studenta).