Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 7: | Linia 7: | ||
* ''Rosół z kury'' produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura. |
* ''Rosół z kury'' produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura. |
||
*zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. [[student|studenci]] (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi. |
*zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. [[student|studenci]] (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi. |
||
* Składniki sosu curry stosowanego w niektórych zupkach znaleziono niedawno we fragmentach komety Halleya. |
|||
Smacznego! |
Smacznego! |
Wersja z 18:04, 13 sty 2009
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
- zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi.
- Składniki sosu curry stosowanego w niektórych zupkach znaleziono niedawno we fragmentach komety Halleya.
Smacznego! Szablon:Stubkuch