Chleb: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{sur|'''chleba'''|[[Chleb (ujednoznacznienie]]}} |
{{sur|'''chleba'''|[[Chleb (ujednoznacznienie)]]}} |
||
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. |
'''Chleb''' – [[jedzenie]] proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako [[równoważnik]] proporcji masłowo-kanapkowych. |
||
Wersja z 18:49, 27 kwi 2007
Ten artykuł dotyczy 'chleba'. Zobacz też Chleb (ujednoznacznienie). |
Chleb – jedzenie proste, o właściwościach gąbczastych, służące najczęściej jako równoważnik proporcji masłowo-kanapkowych.
Właściwości
- Wzór chemiczny chleba wygląda następująco: C6-H8-L12-EB. Doskonale widać, iż połowa jego składu to popularne piwo EB. Tłumaczy to poniekąd, dlaczego chleb smakuje z piwem nawet lepiej niż pizza.
- Masło nadaje chlebowi cechy elektromagnetyczne, dzięki czemu zawsze spada on na ziemię stroną posmarowaną masłem. Jeżeli spadnie drugą stroną, znaczy to, iż posmarowaliśmy złą stronę.
- Chleb uzyskiwany jest z piekarni (ewentualnie od babci). Zachodzi tu swego rodzaju równowaga, gdyż babcia bierze chleb z piekarni, zaś wszystkie piekarnie kupują chleb od babci.
Sposób produkcji chleba
Nie ma sensu go podawać, bo i tak nikomu nie uda się go upiec.