Kanibalizm

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 18:29, 10 paź 2011 autorstwa JTTS (dyskusja • edycje) (dr. popr. (a, spróbuję taki trick z wyliczeniami))

Co to za różnica, czy udko kurczaka, czy udko sąsiada.

Kanibal o swoich nawykach żywieniowych

Są takie miejsca na świecie, gdzie człowiek brzmi nie tylko dumnie, ale również apetycznie

Hasło promocyjne Papui-Nowej Gwinei

Kanibalizm – powszechny zwyczaj ucztowania przedstawicielami własnego gatunku. Dawniej praktykowany wyłącznie przez dinozaury i owady, obecnie jednak coraz chętniej przyswajany przez ssaki, często ludzi. Naukowcom do tej pory nie udało się ustalić, czy kanibalom bardziej smakuje mięso surowe, gotowane czy też pieczone.

Ludy kanibalskie

Do najbardziej znanych kanibali należą niektórzy mieszkańcy Filipin, Jakucji i Wysp Wielkanocnych. Są to ludy znane z wyszukanego smaku, które potrafią wybrać i skosztować najbardziej delikatesowe ludzkie mięso. Według ich opinii najsmaczniejsze jest białe mięso, które w przeciwieństwie do czarnego bądź żółtego charakteryzuje się większą delikatnością i jest bardziej kaloryczne. Podobno jest też słodsze. Do najczęściej serwowanych potraw przez tubylców należy misjonarz w sosie własnym.

Przyczyny kanibalizmu:

  • przeludnienie,
  • nudy,
  • granie w dzieciństwie w GTA,
  • wrodzony gust,
  • brak żywności.

Przykłady kanibalizmu:

  • szczur karmiony chińszczyzną,
  • obgryzanie skórek paznokci.