Kanibalizm

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Co to za różnica, czy udko kurczaka, czy udko sąsiada.

Kanibal o swoich nawykach żywieniowych

Są takie miejsca na świecie, gdzie człowiek brzmi nie tylko dumnie, ale również apetycznie.

Hasło promocyjne Papui-Nowej Gwinei

Kanibalizm – powszechny zwyczaj ucztowania przedstawicielami własnego gatunku. Dawniej praktykowany wyłącznie przez dinozaury i owady, obecnie jednak coraz chętniej przyswajany przez ssaki, często ludzi. Naukowcom do tej pory nie udało się ustalić, czy kanibalom bardziej smakuje mięso surowe, gotowane czy też pieczone.

Ludy kanibalskie

Do najbardziej znanych kanibali należą niektórzy mieszkańcy Filipin, Jakucji i Wysp Wielkanocnych. Są to ludy znane z wyszukanego smaku, które potrafią wybrać i skosztować najbardziej delikatesowe ludzkie mięso. Według ich opinii najsmaczniejsze jest białe mięso, które w przeciwieństwie do czarnego bądź żółtego charakteryzuje się większą delikatnością i jest bardziej kaloryczne. Podobno jest też słodsze. Do najczęściej serwowanych potraw przez tubylców należy misjonarz w sosie własnym. Kanibalizm uważa się za najbardziej zdrowy tryb żywieniowy.A mięso ludzkie to najzdrowsze mięso na świecie. Kanibale to przeważnie dzieci Neo z niedoborem wapnia

Przyczyny kanibalizmu:

Przykłady kanibalizmu:

  • szczur karmiony chińszczyzną,
  • obgryzanie skórek paznokci.

apetyt i brak trzody chlewnej w blokowiskach