Zupa błyskawiczna
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 16:40, 13 maj 2008 autorstwa 87.239.216.17 (dyskusja)
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość. Rekord świata w ilości zjedzonych zupek chińskich to 1 kilogram suchej nie zamoczonej zupki chińskiej. Dokonał tego jakiś gimnazjalista pochodzący z Krakowa.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.