Zupa błyskawiczna

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 13:37, 24 lip 2008 autorstwa Amoniak (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 88.156.65.7. Autor wycofanej wersji to 83.16.83.54.)

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
  • Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
  • Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
  • Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
  • zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci albo kloszardzi.

Smacznego! Szablon:Stubkuch