Zupa błyskawiczna

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel i ciastka.
  • Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
  • Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
  • Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
  • zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci albo kloszardzi.

Smacznego! Szablon:Stubkuch

Zupki chińskie mają przeróżne smaki: od klasycznego rosołu po ochydne borowiki z grzankami. Istnieją także zupki nie z plastikowej torebki(pierwotnie zapakowane zupki) czy papierka (wymysł Polaków w latach 80.), ale też w plastikowych kubełkach(wymysł jakiegoś szalonego studenta).