Zupa błyskawiczna
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 18:10, 13 sty 2009 autorstwa Sir Damiinho (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Wilqw3. Autor wycofanej wersji to 217.113.228.66.)
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu
- Główne danie studentów i innych ludzi leniwych.
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
- zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia jak np. studenci (nie licząc studentów medycyny) albo kloszardzi.
Smacznego! Szablon:Stubkuch