Miód: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (dr.)
Linia 4: Linia 4:
* '''Miód lipowy''' – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
* '''Miód lipowy''' – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
* '''Miód gryczany''' – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego [[gówno|gówna]] dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
* '''Miód gryczany''' – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego [[gówno|gówna]] dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
* '''Miód pokrzywowy''' - przysmak teściowej. Kiedy nie patrzymy, dolewa nam do herbaty tej niezidentyfikowanej substancji, i patrzy z uśmiechem, jak my się dusimy.



<!-- Pisz powyżej tej linii. -->
<!-- Pisz powyżej tej linii. -->

Wersja z 17:26, 23 lip 2010

Miód – żółta, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez pszczoły. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich rzygów z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami.

Rodzaje pszczelich rzygowin smacznego i pożywnego miodu

  • Miód lipowy – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
  • Miód gryczany – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego gówna dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
  • Miód pokrzywowy - przysmak teściowej. Kiedy nie patrzymy, dolewa nam do herbaty tej niezidentyfikowanej substancji, i patrzy z uśmiechem, jak my się dusimy.


Szablon:Stubkuch