Zupa błyskawiczna

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Podstawowe pożywienie wszelkiej maści uczniów i studentów. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Proces powstawania

Zupka chińksa przechodzi bardzo długi proces powstawania zanim trafi do waszych rzołądków. Najpierw wygłodniały azjata w wieku 20lat, którego drogi pokarmowe od urodzenia przemierzało tylko powietrze zjada po jednym batonie "Kit Kat" o każdym smaku (proces ten trwa około 20 sekund z prędkością około 37 batonów/s). Po około 3 sekundach od zjedzenia ostatniego, wymiotuje do wielkiej miski, wszystko zasycha zostaje zeskrobane i skuroszone na proszek, później w procesie produkcji obok makaronu, zostaje on umieszczony do srebrnych torebeczek.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
  • W niektórych kręgach kulturowych popularny jest przesąd, że tylko spożywanie zupek chińskich może uchronić przed SARS i ptasią grypą.
  • Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu.
  • Rosół z kury produkowany jest w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska... świeżego szczura.
  • Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie, często stanowią więc ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. studenci albo kloszardzi) i ludzi leniwych. Nadaje się również jako środek przeczyszczający.
  • Jest najczęściej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.

Smacznego!

Zobacz też


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.