Zupa błyskawiczna

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Szablon:Tdanie wynalezione przez Japończyka Momofuku Andō jako recepta na kanibalstwo głód. Podstawowe pożywienie wszelkiej maści uczniów , studentów , meneli ,żuli i murzynów. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako chemiczny substytut jedzenia, suplement diety lub środek przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.

Ciekawostki

  • Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
  • W niektórych kręgach kulturowych popularny jest przesąd, że tylko spożywanie zupek chińskich może uchronić przed SARS i ptasią grypą.
  • Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu.
  • Rosół z kury produkowany jest w wyżej wymienionym mieście ze świeżego szczura świeżej kury.
  • Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie, często stanowią więc ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. studenci albo kloszardzi) i ludzi leniwych. Nadaje się również jako środek przeczyszczający.
  • Jest najczęściej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.
  • Zupki instant są prawdziwie międzynarodowym daniem. Stworzone przez Japończyka, nazywane chińskim, jedna z najpopularniejszych firm je robiąca (Vifon) powstała w Wietnamie, a same zupki robi się w Radomiu.
  • Zupki są bombą kaloryczną, miejscowym przysmakiem daniem dla meneli ,żuli i murzynów.

Smacznego!


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.