Nutella: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy |
Zen.Xen.ni (dyskusja • edycje) M Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 3: | Linia 3: | ||
== Skład == |
== Skład == |
||
[[File:Nutella_ak.jpg|thumb|Nutella w towarzystwie [[Mleko|mleka]] i [[chleb]]a]] |
|||
W skład Nutelli wchodzi: |
W skład Nutelli wchodzi: |
||
* [[sacharoza]] |
* [[sacharoza]]; |
||
* [[Paliwo|olej]] |
* [[Paliwo|olej]]; |
||
* [[Mleko|laktoza]] |
* [[Mleko|laktoza]]; |
||
* [[Serwatka|serwetka]] w proszku |
* [[Serwatka|serwetka]] w proszku; |
||
* [[soja]] |
* [[soja]]; |
||
* [[Węgiel|węglo]][[Wodór|wodany]] |
* [[Węgiel|węglo]][[Wodór|wodany]]; |
||
* [[Tłuszcz|tłuszcze]] |
* [[Tłuszcz|tłuszcze]]; |
||
* Barwnik identyczny z naturalnym; |
|||
* śladowe ilości kakao, orzechów i mleka |
* śladowe ilości kakao, orzechów i mleka. |
||
== Sposoby spożycia == |
== Sposoby spożycia == |
||
[[File:Nutella (cropped).jpg|thumb|Niegdyś preferowana, obecnie wymierająca metoda spożywania.]] |
|||
* Posmarowana na kromce [[chleb]]a, jak proponuje naklejka na słoiku Nutelli, jednak w ten sposób Nutellę spożywa jedynie 20% konsumentów; |
* Posmarowana na kromce [[chleb]]a, jak proponuje naklejka na słoiku Nutelli, jednak w ten sposób Nutellę spożywa jedynie 20% konsumentów; |
||
* Jedzona bezpośrednio ze [[słoik]]a za pomocą przyrządu o nazwie [[łyżeczka]]; ten sposób preferują typowi rebelianci, którzy postanawiają sprzeciwić się sposobie spożywania wymyślonym przez producenta; |
* Jedzona bezpośrednio ze [[słoik]]a za pomocą przyrządu o nazwie [[łyżeczka]]; ten sposób preferują typowi rebelianci, którzy postanawiają sprzeciwić się sposobie spożywania wymyślonym przez producenta; |
||
* Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie [[palec]], najczęściej używa się palca wskazującego. Ten sposób jest stosowany, gdy napastnik Nutelli jest zbyt leniwy, aby podejść do szuflady i wyjąć łyżeczkę. Innym powodem takiego spożywania jest wyjazd na cały dzień jedynej kobiety w domu i nie ma kto zmyć łyżeczek, które nagromadziły się przez ten czas w [[zlew]]ie. |
* Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie [[palec]], najczęściej używa się palca wskazującego. Ten sposób jest stosowany, gdy napastnik Nutelli jest zbyt leniwy, aby podejść do szuflady i wyjąć łyżeczkę. Innym powodem takiego spożywania jest wyjazd na cały dzień jedynej kobiety w domu i nie ma kto zmyć łyżeczek, które nagromadziły się przez ten czas w [[zlew]]ie. |
||
* Z rzadka jest stosowana jako krem do naleśników. Głównie przez konserwatystów którzy nadal spożywają na chlebie. |
|||
* Mistrzowie kuchni gdy odbiorą ją śmiertelnikom, doceniają jej wspaniały smak czyniąc z niej nadzienie do ciasta. Dzieje się to zdecydowanie zbyt rzadko. |
|||
* Metodą preferowaną przez Pranksterów jest lizanie nałożonej na palec Nutelli przy wyjściu z toalety. Efekt jest szokujący. |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 15:41, 24 sty 2016
Szablon:Inkubator otwarty Nutella – brunatno-brązowa maź, odpowiednik czekolady orzechowej w stanie ciekłym. Wbrew pozorom jest smaczna. Popularna głównie u dzieci do 10 roku życia, lecz ostatnie zeznania szpiegów doniosły, że u starszych osób także występuje słoik Nutelli w szafce.
Skład
W skład Nutelli wchodzi:
- sacharoza;
- olej;
- laktoza;
- serwetka w proszku;
- soja;
- węglowodany;
- tłuszcze;
- Barwnik identyczny z naturalnym;
- śladowe ilości kakao, orzechów i mleka.
Sposoby spożycia
- Posmarowana na kromce chleba, jak proponuje naklejka na słoiku Nutelli, jednak w ten sposób Nutellę spożywa jedynie 20% konsumentów;
- Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie łyżeczka; ten sposób preferują typowi rebelianci, którzy postanawiają sprzeciwić się sposobie spożywania wymyślonym przez producenta;
- Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie palec, najczęściej używa się palca wskazującego. Ten sposób jest stosowany, gdy napastnik Nutelli jest zbyt leniwy, aby podejść do szuflady i wyjąć łyżeczkę. Innym powodem takiego spożywania jest wyjazd na cały dzień jedynej kobiety w domu i nie ma kto zmyć łyżeczek, które nagromadziły się przez ten czas w zlewie.
- Z rzadka jest stosowana jako krem do naleśników. Głównie przez konserwatystów którzy nadal spożywają na chlebie.
- Mistrzowie kuchni gdy odbiorą ją śmiertelnikom, doceniają jej wspaniały smak czyniąc z niej nadzienie do ciasta. Dzieje się to zdecydowanie zbyt rzadko.
- Metodą preferowaną przez Pranksterów jest lizanie nałożonej na palec Nutelli przy wyjściu z toalety. Efekt jest szokujący.