Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Sir Damiinho. Autor wycofanej wersji to 213.199.238.134.)
M (Dodanie szablonu nawigacyjnego)
Linia 9: Linia 9:
{{stubkuch}}
{{stubkuch}}


{{słodycze}}
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]



Wersja z 17:01, 17 kwi 2008

Plik:Czekolada-ciacho.JPG
Czekolada występująca na ciachu

A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.

Kazik o czekoladzie

Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.

Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu.

Szablon:Stubkuch

Szablon:Słodycze