Nutella

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Nutella to zwierze z rodziny orzechowatych.Charakteryzuje się twardą skorupą o wyglądzie szkłopodobnym. jego głowa jest wykonana z dziwnego plastikowego materiału. Ze względu na swoje mięso o smaku czekaladowym jest cennym łupem dla kłusowników

WYSTĘPOWANIE

Nutella występuje bardzo licznie. Można je znaleźć w niemal każdym terytorium człowieka: W Selgrosie,Biedronce, Carrefourze czy Lidlu. Zdarza się nawet, że dominują całkowicie dane terytorium. Wtedy terytorium zmienia się w Nutellerię. Niestety przez corz to więcęj nutellerii świat coraz bardziej zaczął się interesować nutellą co znacznie zmniejszyło ich populację. Badacze nutelli znani jako nuttelolodzy stwierdzili: ,,50 lat temu prawie nikt nie znał nutelli, teraz zna ją każdy co wpływa na ich populacje, gdyż ich mięso jest zdrowe i smaczne"

SKŁAD NUTELLI

-Cukier( 6,1%) -Woda w proszku( 0,3%) -sąsiad(0,2%) -Izotopy( 0,5%) -karma dla zwierząt( 0,1%) -nutella( 92,8%)

CZYM JE SIĘ NUTELLĘ?

Nutellę można jeść na kilka sposobów: łyżką, palcem , nożem, ołówkiem, językiem, teleportowaniem jej sobie do żołądka, prosząc żyda o wyjęcie.

POCHODZENIE

Nutella pochodzi z typu skorupiaków. jej znani kuzyni to budyń i jogurt. Nutella wyróżnia się tym że jej skorupa jest twardsza od skorupy jogurtu. Natomiast mało osób wie, że istnieją dwa rodzaje budyniu: opancerzony i nieopancerzony.

CIEKAWOSTKI

W Kongo istnieje wiele farm nutelli. Aż 1219. dla porównania w polsce mieści się zaledwie 168.

System obronny nutelli polega na wytwarzaniu w ciele orzechów laskowych. Ten temat bardzo intryguje naukowców.