Nutella

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Szablon:Inkubator otwarty Nutella – brunatno-brązowa maź, odpowiednik czekolady orzechowej w stanie ciekłym. Wbrew pozorom jest smaczna. Popularna głównie u dzieci do 10 roku życia, lecz ostatnie zeznania szpiegów doniosły, że u starszych osób także występuje słoik Nutelli w szafce.

Skład

Nutella w towarzystwie mleka i chleba

W skład Nutelli wchodzi:

Sposoby spożycia

Niegdyś preferowana, obecnie wymierająca metoda spożywania.
  • Posmarowana na kromce chleba, jak proponuje naklejka na słoiku Nutelli, jednak w ten sposób Nutellę spożywa jedynie 20% konsumentów;
  • Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie łyżeczka; ten sposób preferują typowi rebelianci, którzy postanawiają sprzeciwić się sposobie spożywania wymyślonym przez producenta;
  • Jedzona bezpośrednio ze słoika za pomocą przyrządu o nazwie palec, najczęściej używa się palca wskazującego. Ten sposób jest stosowany, gdy napastnik Nutelli jest zbyt leniwy, aby podejść do szuflady i wyjąć łyżeczkę. Innym powodem takiego spożywania jest wyjazd na cały dzień jedynej kobiety w domu i nie ma kto zmyć łyżeczek, które nagromadziły się przez ten czas w zlewie.
  • Z rzadka jest stosowana jako krem do naleśników. Głównie przez konserwatystów którzy nadal spożywają na chlebie.
  • Mistrzowie kuchni gdy odbiorą ją śmiertelnikom, doceniają jej wspaniały smak czyniąc z niej nadzienie do ciasta. Dzieje się to zdecydowanie zbyt rzadko.
  • Metodą preferowaną przez Pranksterów jest lizanie nałożonej na palec Nutelli przy wyjściu z toalety. Efekt jest szokujący.

Zobacz też