Nutella

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Nutella, nazwa kremu orzechowo-czekoladowego który wyglądem przypomina kał. Pierwszy słoik Nutellii został wyprodukowany w latach 40 XX wieku przez firmę Frajerrio. Jest wykorzystywana głównie do smarowania kanapek ale można użyć jej również w celu np. żelu na włosy albo jako smaru do nart czy snowboardu.Wykryto także funkcje użyźniające glebę .

Popularność

Nutella zdobyła sławę właśnie w amerykańskim rolnictwie . Stało się to za sprawą amerykańskiego rolnika o polskich korzeniach . zdobył on sławe w telewizji gdy zauważył go jakiś amerykański dziennikarz ,a w raz z nim nutella.

sposób użycia

można jeść ją widelcem jak i nożem można także jeść ją podczas odawania stolca żeby osłodzić tą nieprzyjemna chwilę . Jeśli chodzi o narty to trzeba nasmarować je całe od spodu ,a znowu gdy chodzi o snowboard to należy użyć do tego pilnika do paznokci bądź kija basseballowego bądź do golfa.

skład chemiczny

dwutlenek stolca siarczek pasztetu(IV) azotan moszny (I) cytrynian stulejki(VI) oraz barwnik o kolorze sraczkowato-brązowym o przykrym zapachu