Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (grafika + linki)
M (link)
Linia 1: Linia 1:
[[Grafika:Frytki.jpg|thumb|right|220px|Weeeź jedną, nikt nie zauważy...]]
[[Grafika:Frytki.jpg|thumb|right|220px|Weeeź jedną, nikt nie zauważy...]]
'''Frytki''' – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany [[ziemniak|ziemniaków]], bardzo popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między) narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[sól|soli]], [[ketchup]]u albo [[majonez]]u, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według [[wizja|wizji]] [[kucharz]]a lub na zamówienie.
'''Frytki''' – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany [[ziemniak|ziemniaków]], bardzo popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między) narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[sól|soli]], [[ketchup]]u albo [[majonez]]u, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według [[wizja|wizji]] [[kucharz]]a lub na zamówienie.

===Zobacz też:===
* [[Zagłębie Frytkowe]]


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 01:56, 14 lip 2006

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

Frytki – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między) narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według wizji kucharza lub na zamówienie.

Zobacz też: