Sałata: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to SmacznaCebula. Autor wycofanej wersji to 93.154.154.149.)
M
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|Za '''sałatą!'''|Mama o [[Danio]]}}
{{cytat|Za '''sałatą!'''|Mama o [[Danio]]}}
{{t}}[[warzywo]] jednoroczne, uwielbiane szczególnie przez osoby skrupulatnie [[Liczenie kalorii|liczące kalorie]] i lubiące kolor zielony. Przypomina kapustę, ale z kapustą kanapki są niedobre.Sałata to zielone, liściaste warzywo. Często można znaleźć w niej różnego rodzaju robaki. Sałata sprzyja osobom <s>odchudzającym się</s> mających problemy z wypuszczeniem gazów. Kiedyś była dodawana do fastfoodów, ale gdy zauważono, że przez nią popularność junk fooda spada, wyrzucili ją. Jest bardzo bogata w [[witamina|witaminy]], np. E334, E678, E942 oraz bardzo ważny dla zdrowia i zachowania kondycji fizycznej ołów. Najbardziej bogata w ołów jest sałata przydrożna, który wyjada ze spalin samochodowych. W wiosennej sałacie występują także konieczne do utrzymania dobrej odporności immunologicznej pestycydu, głównie DDT, cyjanowodór oraz Cyklon B. Z ciekawostek należy wspomnieć, że to właśnie za sałatą chowa się Danio – odwieczny wróg [[Mały Głód|Małego Głoda]].

'''Sałata''' – [[warzywo]] jednoroczne, uwielbiane szczególnie przez osoby skrupulatnie [[Liczenie kalorii|liczące kalorie]] i lubiące kolor zielony. Przypomina kapustę, ale z kapustą kanapki są niedobre.Sałata to zielone, liściaste warzywo. Często można znaleźć w niej różnego rodzaju robaki. Sałata sprzyja osobom <s>odchudzającym się</s> mających problemy z wypuszczeniem gazów. Kiedyś była dodawana do fastfoodów, ale gdy zauważono, że przez nią popularność junk fooda spada, wyrzucili ją. Jest bardzo bogata w [[witamina|witaminy]], np. E334, E678, E942 oraz bardzo ważny dla zdrowia i zachowania kondycji fizycznej ołów. Najbardziej bogata w ołów jest sałata przydrożna, który wyjada ze spalin samochodowych. W wiosennej sałacie występują także konieczne do utrzymania dobrej odporności immunologicznej pestycydu, głównie DDT, cyjanowodór oraz Cyklon B. Z ciekawostek należy wspomnieć, że to właśnie za sałatą chowa się Danio – odwieczny wróg [[Mały Głód|Małego Głoda]].


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}


[[Kategoria:Warzywa]]
[[Kategoria:Warzywa]]

Wersja z 18:10, 1 wrz 2013

Za sałatą!

Mama o Danio

Szablon:Twarzywo jednoroczne, uwielbiane szczególnie przez osoby skrupulatnie liczące kalorie i lubiące kolor zielony. Przypomina kapustę, ale z kapustą kanapki są niedobre.Sałata to zielone, liściaste warzywo. Często można znaleźć w niej różnego rodzaju robaki. Sałata sprzyja osobom odchudzającym się mających problemy z wypuszczeniem gazów. Kiedyś była dodawana do fastfoodów, ale gdy zauważono, że przez nią popularność junk fooda spada, wyrzucili ją. Jest bardzo bogata w witaminy, np. E334, E678, E942 oraz bardzo ważny dla zdrowia i zachowania kondycji fizycznej ołów. Najbardziej bogata w ołów jest sałata przydrożna, który wyjada ze spalin samochodowych. W wiosennej sałacie występują także konieczne do utrzymania dobrej odporności immunologicznej pestycydu, głównie DDT, cyjanowodór oraz Cyklon B. Z ciekawostek należy wspomnieć, że to właśnie za sałatą chowa się Danio – odwieczny wróg Małego Głoda.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.