Kanapka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(z wiki)
 
M
Linia 1: Linia 1:
Najbardziej z popularnych kanapek jest tradycyjna „Kanapka z serem”. Kanapkę taka wykonuje się następująco: bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8mm. Bardzo ważnym jest żeby to był chlebek bo jeśli weźmiemy bułkę to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”. Jeśli chelbek jest „krojony” to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje. Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem to niech w tej czynności pomoże Ci ktoś dorosły. Gdy mamy już dwie ukrojone kromki jedna z nich smarujemy masełkiem. Ważne jest żeby masełko nie było zbytnio zmrożone bo wtedy nici ze smarowania a co za tym idzie nici z kanapki. I znowu jeśli jesteś młodym kucharzem niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły. Po posmarowaniu pewnym jest ze chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu także na początku należy ukroić 3 kromki chleba żeby mieć nowa na posmarowanie masełkiem. Posmarowana kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera. Ser powinien być żółty o nieprzyjemnym zapachu bo wiadomo ze im bardziej ser „śmierdzący” tym smaczniejszy. Jeśli chcemy aby koszt kanapki nie był zbyt duży można wziąć serek pachnący. Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu. Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem niech i w tej czynności pomoże Ci dorosły. Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy druga, sucha od góry. I w ten sposób mamy gotowa „kanapkę z serkiem”. SMACZNEGO!!!
'''Robienie kanapki''' - najbardziej z popularnych kanapek jest tradycyjna „Kanapka z serem”. Kanapkę taka wykonuje się następująco: bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8mm. Bardzo ważnym jest żeby to był chlebek bo jeśli weźmiemy bułkę to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”. Jeśli chelbek jest „krojony” to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje. Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem to niech w tej czynności pomoże Ci ktoś dorosły. Gdy mamy już dwie ukrojone kromki jedna z nich smarujemy masełkiem. Ważne jest żeby masełko nie było zbytnio zmrożone bo wtedy nici ze smarowania a co za tym idzie nici z kanapki. I znowu jeśli jesteś młodym kucharzem niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły. Po posmarowaniu pewnym jest ze chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu także na początku należy ukroić 3 kromki chleba żeby mieć nowa na posmarowanie masełkiem. Posmarowana kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera. Ser powinien być żółty o nieprzyjemnym zapachu bo wiadomo ze im bardziej ser „śmierdzący” tym smaczniejszy. Jeśli chcemy aby koszt kanapki nie był zbyt duży można wziąć serek pachnący. Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu. Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem niech i w tej czynności pomoże Ci dorosły. Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy druga, sucha od góry. I w ten sposób mamy gotowa „kanapkę z serkiem”. SMACZNEGO!!!

{{Głupie}}

Wersja z 17:38, 23 wrz 2005

Robienie kanapki - najbardziej z popularnych kanapek jest tradycyjna „Kanapka z serem”. Kanapkę taka wykonuje się następująco: bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8mm. Bardzo ważnym jest żeby to był chlebek bo jeśli weźmiemy bułkę to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”. Jeśli chelbek jest „krojony” to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje. Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem to niech w tej czynności pomoże Ci ktoś dorosły. Gdy mamy już dwie ukrojone kromki jedna z nich smarujemy masełkiem. Ważne jest żeby masełko nie było zbytnio zmrożone bo wtedy nici ze smarowania a co za tym idzie nici z kanapki. I znowu jeśli jesteś młodym kucharzem niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły. Po posmarowaniu pewnym jest ze chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu także na początku należy ukroić 3 kromki chleba żeby mieć nowa na posmarowanie masełkiem. Posmarowana kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera. Ser powinien być żółty o nieprzyjemnym zapachu bo wiadomo ze im bardziej ser „śmierdzący” tym smaczniejszy. Jeśli chcemy aby koszt kanapki nie był zbyt duży można wziąć serek pachnący. Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu. Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem niech i w tej czynności pomoże Ci dorosły. Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy druga, sucha od góry. I w ten sposób mamy gotowa „kanapkę z serkiem”. SMACZNEGO!!!


Artykuł ten zawiera udostępnione na licencji GNU FDL (lub jakoś tak) treści pochodzące w pierwotnej wersji ze strony z artykułami bezsensownymi lub z listy stron do usunięcia, zamieszczonych w Wikiencyklice. Pierwotny autor nieznany, gdyż najprawdopodobniej dostał niestrawności po bananie.