Miód: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona)
M (Wycofano ostatnie edycje użytkownika 46.134.82.94, powód: marne)
Znacznik: rewert
 
(Nie pokazano 65 wersji utworzonych przez 45 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|'''Mjut'''|[[Kubuś Puchatek]] o '''miodzie'''}}
'''Miód''' - lepkie odchody(czyt. główno) pszczół( bo pszczoły k**** gdzieś przecie muszą srać), którymi wręcz się uwielbiają zajadać naczelne ''homo sapiący'' (pederasta zruchany). Jedzenie miodu może być przejawem sado-masochistycznego podejścia do życia - człowieki a szczególnie te małe w prost uwielbiają nakładać na pikniku na talerz łyżkę miodu a potem dziwota, że zlatują się te biedne osy, które odżywiają się związkami sacharozy w nim zawartymi. W przypadku osób dorosłych może być jedzenie miodu przejawem fetyszyzmu - podniecają ich odchody, prawdopodobnie kupa partnerki im nie zasmakowała, miód lepszy bo siodziutki - nie? --[[Użytkownik:Snoop93|Snoop93]] 15:24, 21 lis 2007 (UTC)Snoop93
{{cytat|Lodzio '''miodzio'''|Ulubione powiedzonko Pingwina Skippera}}
'''Miód, miodek, miodzio''' – żółta, słodka, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez [[pszczoła|pszczoły]]. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich wydzielin z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami. Wykorzystywany w celach [[kuchnia|kulinarnych]], eksperymentalnych, w budownictwie, drogownictwie, awiacji oraz przy produkcji osłon termicznych w [[NASA]].


== Rodzaje smacznego i pożywnego miodu ==
[[Plik:Abeja en rosa (4289313246).jpg|250px|thumb|Miód w produkcji]]
* '''Miód leśny''' – robiony przez pszczoły, które zapylały po Stumilowym Lesie – dlatego jego smak jest znany tylko i wyłącznie Kubusiowi Puchatkowi.
* '''Miód lipowy''' – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego [[cukier|zasłodzenia]] się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
* '''Miód gryczany''' – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego bambusa dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
* '''Miód spadziowy''' – miód wykonany z wydzielin mszyc i innych niewielkich robaczków. Smacznego!
* '''Miód spoza UE''' – wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w [[Chiny|ChRL]]. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach.
* '''Miód afrykański''' – dzikusy zwą go homomiodo, wykorzystują w celach homoseksualnych. Bóg wie co jeszcze wymyślą..


== Zobacz też ==
* [[budyń]]
* [[dżem]]
* [[galaretka]]
* [[Kubuś Puchatek]]


{{stub|kuch}}
[[Grafika:Etyeyasyy.jpg|right|thumb|179px|Faktoria gównorobów (pszczół)]]
{{Jedzenie}}

[[Kategoria:Słodycze]]

Aktualna wersja na dzień 00:34, 29 lis 2022

Mjut

Kubuś Puchatek o miodzie

Lodzio miodzio

Ulubione powiedzonko Pingwina Skippera

Miód, miodek, miodzio – żółta, słodka, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez pszczoły. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich wydzielin z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami. Wykorzystywany w celach kulinarnych, eksperymentalnych, w budownictwie, drogownictwie, awiacji oraz przy produkcji osłon termicznych w NASA.

Rodzaje smacznego i pożywnego miodu[edytuj • edytuj kod]

Miód w produkcji
  • Miód leśny – robiony przez pszczoły, które zapylały po Stumilowym Lesie – dlatego jego smak jest znany tylko i wyłącznie Kubusiowi Puchatkowi.
  • Miód lipowy – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
  • Miód gryczany – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego bambusa dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
  • Miód spadziowy – miód wykonany z wydzielin mszyc i innych niewielkich robaczków. Smacznego!
  • Miód spoza UE – wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w ChRL. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach.
  • Miód afrykański – dzikusy zwą go homomiodo, wykorzystują w celach homoseksualnych. Bóg wie co jeszcze wymyślą..

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.