Ostry sos: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa Angry red 3000; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Runouw.)
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa Lel; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Runab Berkenetz.)
Znacznik: rewert
 
(Nie pokazano 8 wersji utworzonych przez 7 użytkowników)
Linia 11: Linia 11:
* Pieprz;
* Pieprz;
* No i szczere magiczne zaklęcie „Pieprz się!”.
* No i szczere magiczne zaklęcie „Pieprz się!”.
Taki przepis zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ''ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा.'' No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.
Taki [[przepis]] zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ''ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा.'' No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.


== Odmiany ostrego sosu ==
== Odmiany ostrego sosu ==
* Chrzan;
* Ostry ketchup;
* Ostry ketchup;
* Musztarda;
* Musztarda;
Linia 19: Linia 20:
* Sos chili;
* Sos chili;
* Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
* Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
* Chrzan;
* Sok ze 100% ognia.
* Sok ze 100% ognia;
* Szczypta teściowej (Naprawdę ostre!);
* Chrzan;
* Koktajl Mołotowa;
* Podpalona Benzyna:
* Chrzan;
* Powietrze z Piekła:
* Jedynka w szkole;
* Więcej chrzanu;
* Płynna lawa;
* Papryczka Jalapeno;
* Wasabi;
* Czy wspomniałem już o chrzanie? 


== Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem ==
== Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem ==
Linia 26: Linia 40:
* [[Szczur]] z rożna;
* [[Szczur]] z rożna;
* Pieczony indyk;
* Pieczony indyk;
* Kanapka ze paprykarzem szczecińskim;
* Kanapka z paprykarzem szczecińskim;
* Pieczona kura oblana alkoholem;
* Pieczona kura oblana alkoholem;
* Elf z rożna;
* Elf z rożna;
Linia 35: Linia 49:
* Polski gulasz;
* Polski gulasz;
* Śmiej żelki.
* Śmiej żelki.

== Zobacz też ==
* [[keczup]]
* [[musztarda]]
* [[sos czosnkowy]]


{{jedzenie}}
{{jedzenie}}

Aktualna wersja na dzień 16:40, 3 lip 2024

Naprawdę ostry sos z dodatkiem gorącego chili

Ostry sos – mieszanka zachęcająca do przyprawienia nią wszystkiego. Używa ją wielu ludzi, ponieważ kusi zapachem, kolorem i naklejkami w komplecie do pudełka. Uzależnia smakiem i kompozycją dania, bo kto nie lubi czerwonawego koloru w połączeniu z indykiem albo pierogami mięsnymi?

Przepis[edytuj • edytuj kod]

Ostry sos zrobić możne każdy głupi, oto składniki:

Taki przepis zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा. No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.

Odmiany ostrego sosu[edytuj • edytuj kod]

  • Chrzan;
  • Ostry ketchup;
  • Musztarda;
  • Chrzan;
  • Sos chili;
  • Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
  • Chrzan;
  • Sok ze 100% ognia;
  • Szczypta teściowej (Naprawdę ostre!);
  • Chrzan;
  • Koktajl Mołotowa;
  • Podpalona Benzyna:
  • Chrzan;
  • Powietrze z Piekła:
  • Jedynka w szkole;
  • Więcej chrzanu;
  • Płynna lawa;
  • Papryczka Jalapeno;
  • Wasabi;
  • Czy wspomniałem już o chrzanie? 

Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem[edytuj • edytuj kod]

  • Kebab;
  • Dzik z rożna;
  • Szczur z rożna;
  • Pieczony indyk;
  • Kanapka z paprykarzem szczecińskim;
  • Pieczona kura oblana alkoholem;
  • Elf z rożna;
  • Chipsy Lay's „Kabanostrrre”;
  • Frytki;
  • Żabie udka;
  • Najlepszy przyjaciel z rożna;
  • Polski gulasz;
  • Śmiej żelki.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]