Frytki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 193.239.127.200.) |
|||
Linia 6: | Linia 6: | ||
==Zobacz też== |
==Zobacz też== |
||
* [[ |
* [[ziemnik]] |
||
* [[placki ziemniaczane]] |
* [[placki ziemniaczane]] |
||
Wersja z 20:41, 2 sie 2007
Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, lub też z dwoma lub czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie według wizji kucharza lub złożonego zamówienia.
Ciekawostki
- W Częstochowie znajduje się największe w kraju zagłębie frytkowe.