Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(kat.)
M (en interwiki)
Linia 2: Linia 2:


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

[[en:French fries]]

Wersja z 12:54, 16 kwi 2006

Frytki - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według wizja kucharza lub na zamówienie.