Forum:Konkurs „Jadło regionalne”: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
 
(Nie pokazano 2 wersji utworzonych przez 2 użytkowników)
Linia 43: Linia 43:
# [[Zupa klopsowa]] – autor: [[Użytkownik:Runab|Runab]]
# [[Zupa klopsowa]] – autor: [[Użytkownik:Runab|Runab]]
# [[Pieróg kornwalijski]] – autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]
# [[Pieróg kornwalijski]] – autor: [[Użytkownik:Trujnik|Trujnik]]

[[Kategoria:Konkurs „Jadło regionalne”]]

Aktualna wersja na dzień 11:20, 13 wrz 2019

Ten wątek nie był edytowany od 1898 dni. Nie baw się w archeologa i nie odkopuj go. Zamiast tego możesz wrócić na stronę główną forum i założyć nowy temat.
Jadło regionalne

Wszyscy uwielbiamy nieśmiertelne schabowe i mielone, ale czymże byłby świat bez wodzionki, zalewajki, pyrów z gzikiem i kołdunów? Teraz masz niepowtarzalną szansę, żeby podzielić się z całym światem potrawami z Twojej pięknej okolicy!

Zapraszamy do udziału w konkursie pisarskim „jadło regionalne”! Przedmiotem konkursu jest napisanie jak najlepszego artykułu o smakowitościach z twojej okolicy. Możesz pisać o wszelkiej strawie dla ciała, może to być absolutnie wszystko co da się zjeść lub wypić.

  • Zgłoszenia składamy w sekcji Zgłoszenia od 13 kwietnia do 11 maja.
  • Zgłaszany artykuł musi być autorski.
  • Każdy zarejestrowany użytkownik może zgłosić dowolną liczbę artykułów.
  • Każdy artykuł musi znajdować się w kategorii Kuchnia regionalna.
  • Postaraj się dodać jakieś zdjęcie do swojego artykułu! Poszukaj zdjęć na Wikimedia Commons, albo ugotuj tę potrawę i sfotografuj ją własnoręcznie. Możesz też poszukać zdjęć w internecie, preferowalnie na wolnej licencji.
  • Głosowanie (w formie anonimowej ankiety) odbywa się od 12 do 18 maja. Wyniki zostaną ogłoszone kilka dni po zakończeniu głosowania.
  • Najlepsze artykuły zostaną wyróżnione szablonem konkursowym w dyskusji. Dla autorów najlepszych artykułów przewidziano dyskietki z artykułami. Tak, one mają stary adres Nonsensopedii. To bardziej w charakterze pamiątki, może komuś się spodoba :)

Powodzenia i smacznego!

Zgłoszenia[edytuj kod]

Propozycje wpisujemy w następującym formacie:

# [[Artykuł]] – autor: [[Użytkownik:Nazwa użytkownika|Nazwa użytkownika]]

A w przypadku wielu autorów:

# [[Artykuł]] – autorzy: [[Użytkownik:Nazwa użytkownika|Nazwa użytkownika]], [[Użytkownik:Użytkownika nazwa|Użytkownika nazwa]]


  1. Knysza – autor: Trujnik
  2. Pasztecik szczeciński – autorzy: Trujnik i Grzeeesiek
  3. Eintopf – autorzy: Trojanin i Trujnik
  4. Kopalnioki – autor: Trujnik
  5. Colcannon – autor: VermillionLadybug
  6. Toruńskie pierniki – autor: Runab
  7. Ruchanki – autor: JozinZbazin
  8. Czernina – autor: Trujnik
  9. Szneka z glancem – autor: Runab
  10. Kartacz – autorka: Strzyga
  11. Zalewajka – autor: Ostrzyciel
  12. Flaki – autor: Mr obornik
  13. Rejbak – autor: Gravdal
  14. Pyzy drożdżowe – autor: Trujnik
  15. Frytkebab – autor: Grzeeesiek
  16. Nouvelle cuisine – autor: Trujnik
  17. Zupa klopsowa – autor: Runab
  18. Pieróg kornwalijski – autor: Trujnik