Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona) |
|||
Linia 14: | Linia 14: | ||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
||
{{stubchem}} |
|||
[[Kategoria:Słodycze]] |
[[Kategoria:Słodycze]] |
Wersja z 22:40, 19 maj 2012
Galaretka (z polskiego galaretka), galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcego tłuszczu. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
- Budyń, czyli nasz ulubiony posiłek
- Kisiel
- Kiwi
- Ananas