Czekolada: Różnice pomiędzy wersjami
M |
M |
||
Linia 7: | Linia 7: | ||
'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]]. |
'''Czekolada''' – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku [[kakao]]. Kiedy [[grzybica]] znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie ''królewskim deserem''. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko [[Brazylijczycy]], handlują nią tylko [[Kolumbijczycy]] i [[Kubańczycy]], jedzą ją tylko [[Amerykanie]], a dłużej ją przechowują tylko [[Kanadyjczycy]]. |
||
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki. |
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie [[wyrób czekoladopodobny|wyrobów czekoladopodobnych]]. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana [[Milka|Milką]]. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki. |
||
Linia 15: | Linia 15: | ||
[[cs:Chuckoláda]] |
[[cs:Chuckoláda]] |
||
[[da:Chokolade]] |
[[da:Chokolade]] |
||
[[de:Schokolade]] |
[[de:Schokolade]] |
||
[[en:Chocolate]] |
[[en:Chocolate]] |
||
[[es:Chocolate (desambiguación)]] |
[[es:Chocolate (desambiguación)]] |
Wersja z 16:17, 27 gru 2012
Nic nie widzę, nic nie słyszę... ciemny jestem... tak na 65%!
- Czarny Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie "gorzkiej"
Dobry, wesoły kostek, można?
- Wesoły Kostek z Alpen Goldu o czekoladzie
A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona.
- Kazik o czekoladzie
...Czekolaaaaaaaaadaaaaaaaaaa!!!
- Twix o czekoladzie
Czekolada – zagrożona wyginięciem zlepka tego, czego nie dało się upłynnić w kubku kakao. Kiedy grzybica znacznie nadgryzie hodowlę kakaowców, to czekolada dopiero będzie królewskim deserem. Czekolada łączy całą Amerykę: produkują ją tylko Brazylijczycy, handlują nią tylko Kolumbijczycy i Kubańczycy, jedzą ją tylko Amerykanie, a dłużej ją przechowują tylko Kanadyjczycy.
Czyli ogółem czekolada jest najbardziej rozpowszechniona w Ameryce, a Europa (a w tym Polska) są skazane na spożywanie wyrobów czekoladopodobnych. Ostatnio zaistniała nowość na rynku polskim, że jest pełnomleczna czekolada zwana Milką. Oczywiście, nie radzimy się na to nabierać, gdyż ta „czekolada” zawiera bardzo dużo środków chemicznych, które źle wpływają na pracę naszego organizmu (nie jest to jednak dziwne, z uwagi, że produkują ją współcześni potomkowie Krzyżaków). Czekolada często uzależnia osoby ze skłonnością do tycia. Przedawkowanie wyżej wymienionej czekolady powoduje widzenie białych krów w fioletowe łatki, bądź też fioletowych krów w białe łatki.