Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (link)
(zobacz też)
Linia 4: Linia 4:
===Zobacz też:===
===Zobacz też:===
* [[Zagłębie Frytkowe]]
* [[Zagłębie Frytkowe]]
* [[Agnieszka Frykowska]]


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 14:27, 18 wrz 2006

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

Frytki – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między) narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według wizji kucharza lub na zamówienie.

Zobacz też: