Frytki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (link) |
(zobacz też) |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
===Zobacz też:=== |
===Zobacz też:=== |
||
* [[Zagłębie Frytkowe]] |
* [[Zagłębie Frytkowe]] |
||
* [[Agnieszka Frykowska]] |
|||
[[kategoria:Sztuka kulinarna]] |
[[kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 14:27, 18 wrz 2006
Frytki – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między) narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według wizji kucharza lub na zamówienie.