Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
(Może być?)
Linia 2: Linia 2:
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]]. Powszechnie konsumowana przez [[ptak]]i.
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]]. Powszechnie konsumowana przez [[ptak]]i.


Uwaga! Nie zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą [[mięso|mięsa]] a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku [[baranina|baraniny]] czy [[wołowina|wołowiny]] można łatwo domyślić się, z jakiego zwierzęcia pochodzi [[mięso]], tak w przypadku słoniny nazwa ta może być dezorientująca. Słonina to nie jest [[mięso]] ze [[Słoń|słonia]].
Uwaga! Zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą [[mięso|mięsa]] a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku [[baranina|baraniny]] czy [[wołowina|wołowiny]], nazwa ta może być dezorientująca. Słonina to [[mięso]] ze [[Słoń|słonia]].


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 20:04, 15 kwi 2013

Słoninamięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką. Powszechnie konsumowana przez ptaki.

Uwaga! Zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą mięsa a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku baraniny czy wołowiny, nazwa ta może być dezorientująca. Słonina to mięso ze słonia.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.