Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Naprawa linków) |
M |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
||
{{Jedzenie}} |
|||
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]] |
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]] |
Wersja z 17:43, 1 wrz 2013
Paluszki rybne – ciekawe pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i orzechów włoskich.
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.