Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Naprawa linków)
M
Linia 4: Linia 4:


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

{{Jedzenie}}


[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]]
[[Kategoria:Dania mięsne i rybne]]

Wersja z 17:43, 1 wrz 2013

Paluszki rybne – ciekawe pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i orzechów włoskich.

Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.