Miód: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to 79.189.90.161.) Znacznik: rewert |
Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 6: | Linia 6: | ||
* '''Miód leśny''' – robiony przez pszczoły, które zapylały po Stumilowym Lesie – dlatego jego smak jest znany tylko i wyłącznie Kubusiowi Puchatkowi. |
* '''Miód leśny''' – robiony przez pszczoły, które zapylały po Stumilowym Lesie – dlatego jego smak jest znany tylko i wyłącznie Kubusiowi Puchatkowi. |
||
* '''Miód lipowy''' – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego [[cukier|zasłodzenia]] się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność. |
* '''Miód lipowy''' – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego [[cukier|zasłodzenia]] się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność. |
||
* ''' |
* '''Mjut gryczany''' – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego bambusa dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca. |
||
* ''' |
* '''Mjutspadziowy''' – miód wykonany z wydzielin mszyc i innych niewielkich robaczków. Smacznego! |
||
* ''' |
* '''Mjut uszny''' – miód często wydobywany za pomocą patyczków, zakończonych watą. Ma gorzkawy smak, szczególnie lubiany jest przez dzieci. |
||
* ''' |
* '''Mjut spoza UE''' – wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w [[Chiny|ChRL]]. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach. |
||
* ''' |
* '''Mjut afrykański''' - Dzikusy zwą go homomiodo, wykorzystują w celach homoseksualnych. Bóg wie co jeszcze wymyślą.. |
||
<!-- Pisz powyżej tej linii. --> |
<!-- Pisz powyżej tej linii. --> |
Wersja z 17:35, 11 gru 2015
Mjut
- Kubuś Puchatek o miodzie
Lodzio miodzio
- Ulubione powiedzonko Pingwina Skippera
Szablon:Tżółta, słodka, nieprzyjemnie lepka substancja produkowana przez pszczoły. Pozyskiwana jest przez mieszanie się pszczelich wydzielin z różnego rodzaju pyłami bądź pyłkami. Wykorzystywany w celach kulinarnych, eksperymentalnych, w budownictwie, drogownictwie, awiacji oraz przy produkcji osłon termicznych w NASA.
Rodzaje smacznego i pożywnego miodu
- Miód leśny – robiony przez pszczoły, które zapylały po Stumilowym Lesie – dlatego jego smak jest znany tylko i wyłącznie Kubusiowi Puchatkowi.
- Miód lipowy – przez laików zwany często lipnym, ze względu na walory smakowe i możliwość szybkiego zasłodzenia się nim i wypuszczenie więzionego w sobie pawia na wolność.
- Mjut gryczany – robiony z gryki, gorzko-słodki, mający kolor smażonego bambusa dwukrotnie przetrawionego przez nosorożca.
- Mjutspadziowy – miód wykonany z wydzielin mszyc i innych niewielkich robaczków. Smacznego!
- Mjut uszny – miód często wydobywany za pomocą patyczków, zakończonych watą. Ma gorzkawy smak, szczególnie lubiany jest przez dzieci.
- Mjut spoza UE – wyhodowany sztucznie, prawdopodobnie w ChRL. Niestety, nic nie wiemy o jego składzie, gdyż wszyscy jego testerzy zginęli w strasznych mękach.
- Mjut afrykański - Dzikusy zwą go homomiodo, wykorzystują w celach homoseksualnych. Bóg wie co jeszcze wymyślą..
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.