Placek: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Zupomaniak (dyskusja • edycje) |
Zupomaniak (dyskusja • edycje) (chyba trochę suchy) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{cytat|Lubię placki!|[[Johnny Bravo]] o '''plackach'''}} |
|||
{{cytat|Co to „kurwa” „jest”?|Typowy dres o „'''nadużyciu'''” „'''cudzysłowów'''”}} |
|||
{{cytat| |
|||
{{t|Nadużycie Cudzysłowów}}„ciekawe” „zjawisko” „czasami” występujące w artykułach. Charakteryzuje się „nadużyciem” „pewnych” znaków interpunkcyjnych, zwanych „cudzysłowami”. |
|||
W oleju moczony<br/> |
|||
Twór nieskończony<br/> |
|||
Pod osłoną ciemności<br/> |
|||
Na patelni gorejący<br/> |
|||
Demon piekielny<br/> |
|||
Ogniem ziejny<br/> |
|||
|Jednym słowem, po prostu '''placek'''}} |
|||
{{t}}miękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z [[Patelnia|patelni]]. Powstaje na wskutek zderzenia się [[Jajka|jajek]], [[Śmietana|śmietany]], [[Mąka|mąki]] oraz tajnego składnika; na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jest, jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z [[Naleśnik|naleśnikiem]]. |
|||
Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego. |
|||
== Rodzaje == |
|||
* {{t|Ziemniaczany}} tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularny, chociaż smakuje tak sobie. |
|||
* {{t|Cukiniowy}} można również jako tajnego składnika użyć [[Cukinia|cukinię]]. Smakuje całkiem nieźle. |
|||
* {{t|Rzepowy}} fuj. Ktoś kiedyś wpadł na okropny pomysł, by do produkcji placka użyć [[Rzepa|rzepy]]. |
|||
* {{t|Jabłkowy}} słodki, smaczny, przecież wszyscy uwielbiamy [[Jabłko|jabłka]]. |
|||
* {{t|Bananowy}} tak, placki można też robić z [[Banan|bananów]]. Jeżeli zwandalizujesz ten artykuł, to na pewno dostaniesz jednego. |
Wersja z 13:14, 28 wrz 2014
Lubię placki!
- Johnny Bravo o plackach
W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ogniem ziejny
- Jednym słowem, po prostu placek
Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na wskutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika; na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jest, jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.
Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.
Rodzaje
- Szablon:T tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularny, chociaż smakuje tak sobie.
- Szablon:T można również jako tajnego składnika użyć cukinię. Smakuje całkiem nieźle.
- Szablon:T fuj. Ktoś kiedyś wpadł na okropny pomysł, by do produkcji placka użyć rzepy.
- Szablon:T słodki, smaczny, przecież wszyscy uwielbiamy jabłka.
- Szablon:T tak, placki można też robić z bananów. Jeżeli zwandalizujesz ten artykuł, to na pewno dostaniesz jednego.