Sok (napój): Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 11: | Linia 11: | ||
* '''Sok z buraka''' – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu; |
* '''Sok z buraka''' – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu; |
||
* '''[[Wódka|Sok ziemniaczany]]''' – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny; |
* '''[[Wódka|Sok ziemniaczany]]''' – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny; |
||
* '''[[Mleko]]''' – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak [[metale|metal]]; |
* '''[[Mleko|Sok krowi]]''' – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak [[metale|metal]]; |
||
* '''Sok winogronowy''' – więcej cukru, niż soku, ale i tak pyszny. |
|||
* '''[[Straż Ochrony Kolei|Sok kolejowy]]''' – drogi, zbędny, a jednak cały czas zapewniany przez kolejne rządy obywatelom; |
|||
* '''Kompot''' – czyli sok ze [[słoik]]a<ref>Uwaga, plami obrus!</ref>. |
* '''Kompot''' – czyli sok ze [[słoik]]a<ref>Uwaga, plami obrus!</ref>. |
||
Wersja z 09:31, 28 kwi 2021
Sok – smaczna krew, pozyskiwana z uboju warzyw i owoców. Składa się w większej części z soku pasteryzowanego, czyli gotowanego pięćdziesiąt razy w świetle księżyca w pełni. Zawiera też cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy[1], wodę w proszku, benzoesan sodu, sorbinian potasu, chloroform oraz śladowe ilości orzechów arachidowych. Sok można pozyskiwać z dosłownie wszystkiego, nawet z Ciebie.
Rodzaje
- Sok jabłkowy – słodki jak cholera, mdły i na dodatek często kwaśny;
- Sok pomarańczowy – mniej słodki, ale jeszcze kwaśniejszy;
- Sok grejpfrutowy – spożywany tylko przez masochistów i emo z powodu swojej gorzkości. Dla zwykłych śmiertelników jest nie do spożycia;
- Sok multiwitamina – mieszanka wszystkich możliwych soków;
- Sok pomidorowy – przenośna zupa pomidorowa. Bardzo gęsty, przez co nie nadaje się do picia przez słomkę;
- Sok cytrynowy – silnie żrący, wypala usta i wnętrzności;
- Sok z buraka – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu;
- Sok ziemniaczany – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny;
- Sok krowi – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak metal;
- Sok winogronowy – więcej cukru, niż soku, ale i tak pyszny.
- Sok kolejowy – drogi, zbędny, a jednak cały czas zapewniany przez kolejne rządy obywatelom;
- Kompot – czyli sok ze słoika[2].
Zobacz też
Przypisy
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.