Pascal Brodnicki: Różnice pomiędzy wersjami
(dr.) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Grafika:Pascal brodnicki.jpg|thumb|210px|Pascal – Po Phostu Gotuj]] |
[[Grafika:Pascal brodnicki.jpg|thumb|210px|Pascal – Po Phostu Gotuj]] |
||
{{Cytaty}} |
{{Cytaty}} |
||
'''Pascal Brodnicki''' (ur. [[5 września]] [[1976]]) – znany z anteny [[TVN]] [[Klucz francuski| |
'''Pascal Brodnicki''' (ur. [[5 września]] [[1976]]) – znany z anteny [[TVN]] [[Klucz francuski|pół-Francuz]], [[kucharz]] żyjący w związku partnerskim ze swoim [[Pies domowy|psem]]. Pascal nie ma zainstalowanych polskich [[Czcionka|fontów]]. Jego twarz i francuski akcent nadają charakter potrawom Knorr i oliwie z oliwek. W wolnym czasie zajmuje się malteretowaniem warzyw i owoców. Lubi się chwalić, sze jego pothawy wyglądają zmakowicie. |
||
==Mini kosteczka przyprawowa Knorr== |
==Mini kosteczka przyprawowa Knorr== |
||
Linia 7: | Linia 7: | ||
Od jakiegoś czasu mini kosteczki zostały wyparte przez kostkę "Bulion cielęcy", co sprawiło, że każda potrawa musi zawierać kosteczkę [[Bulion cielęcy Knorr|bulionu cielęcego Knorr]]. Nawet budyń. |
Od jakiegoś czasu mini kosteczki zostały wyparte przez kostkę "Bulion cielęcy", co sprawiło, że każda potrawa musi zawierać kosteczkę [[Bulion cielęcy Knorr|bulionu cielęcego Knorr]]. Nawet budyń. |
||
==Zobacz też== |
|||
* [[Pascal, po proszku]] - program telewizyjny Pascala |
|||
{{stubbiog}} |
{{stubbiog}} |
Wersja z 07:48, 1 sie 2009
Pascal Brodnicki (ur. 5 września 1976) – znany z anteny TVN pół-Francuz, kucharz żyjący w związku partnerskim ze swoim psem. Pascal nie ma zainstalowanych polskich fontów. Jego twarz i francuski akcent nadają charakter potrawom Knorr i oliwie z oliwek. W wolnym czasie zajmuje się malteretowaniem warzyw i owoców. Lubi się chwalić, sze jego pothawy wyglądają zmakowicie.
Mini kosteczka przyprawowa Knorr
W niektóre dni Pascal prowadzi program (Pascal po proszku !) kulinarny w bloku reklamowym między sportem a pogodą na TVP1. Przyrządzane potrawy charakteryzują się tym, że każda zawiera mini kostećkę pśiphawową Knorh. Nie udało się jednak ustalić, czy kucharz przyrządzi kiedyś potrawę wyłącznie z kosteczek.
Od jakiegoś czasu mini kosteczki zostały wyparte przez kostkę "Bulion cielęcy", co sprawiło, że każda potrawa musi zawierać kosteczkę bulionu cielęcego Knorr. Nawet budyń.