Masło: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Exe19. Autor wycofanej wersji to 78.88.18.21.) |
|||
Linia 6: | Linia 6: | ||
'''Masło'''- (czyt. Lurpak)to zółte, lepkie, tłuste coś. Pozyskiwane przy ugniataniu mleka. |
'''Masło'''- (czyt. Lurpak)to zółte, lepkie, tłuste coś. Pozyskiwane przy ugniataniu mleka. |
||
<math>mleko + ugniatanie = |
<math>mleko + ugniatanie = maslo</math> |
||
==Sposób użycia== |
==Sposób użycia== |
Wersja z 21:26, 6 mar 2010
Masło – produkt przemiany materii płynnej mleka wskutek długich nacisków.
Pozyskiwanie
Masło- (czyt. Lurpak)to zółte, lepkie, tłuste coś. Pozyskiwane przy ugniataniu mleka.
Sposób użycia
Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki wafla i spożywać na sposób popularnych lodów "Śnieżka".
Właściwości odżywcze
Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.
Właściwości fizyczne
- Doskonale przewodzi ciepło, posiada także właściwości magnetyczne względem podłogi, co tłumaczy zdolność do upadku posmarowanych kromek chleba masłem w dół.
- Chleb z masłem zawsze spada masłem do dołu, co można wykorzystać przy budowie napędu antygrawitacyjnego.
- Doskonale nadaje się do wieczornych pogaduszek, można z nim się śmiało napić wódki oraz innych napojów alkoholowych.