Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M |
(Może być?) |
||
Linia 2: | Linia 2: | ||
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]]. Powszechnie konsumowana przez [[ptak]]i. |
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]]. Powszechnie konsumowana przez [[ptak]]i. |
||
Uwaga! |
Uwaga! Zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą [[mięso|mięsa]] a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku [[baranina|baraniny]] czy [[wołowina|wołowiny]], nazwa ta może być dezorientująca. Słonina to [[mięso]] ze [[Słoń|słonia]]. |
||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 20:04, 15 kwi 2013
Słonina – mięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką. Powszechnie konsumowana przez ptaki.
Uwaga! Zachodzi tutaj analogia pomiędzy nazwą mięsa a źródłem jego pochodzenia. Tak jak w przypadku baraniny czy wołowiny, nazwa ta może być dezorientująca. Słonina to mięso ze słonia.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.