Spaghetti: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(→Zrób to sam: literówka -- dodatkowo dałem "sposób przegotowania" ;]) |
M (lit.) |
||
Linia 5: | Linia 5: | ||
== Historia == |
== Historia == |
||
Spaghetti wymyślił pewien [[wieśniak]], kiedy rozdeptał [[ślimak|ślimaka]]. Krzyknął wtedy: "GHE!". [[Ślimak]] podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że [[Włosi]] lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", |
Spaghetti wymyślił pewien [[wieśniak]], kiedy rozdeptał [[ślimak|ślimaka]]. Krzyknął wtedy: "GHE!". [[Ślimak]] podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że [[Włosi]] lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powstała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem. |
||
== Wygląd == |
== Wygląd == |
||
Linia 14: | Linia 14: | ||
* rozgotowany [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
* rozgotowany [[Taki Dłuuugi Makaron]] |
||
* sproszkowane [[mięso]] |
* sproszkowane [[mięso]] |
||
* |
* zdezintegrowane [[pomidory]] |
||
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
* czasami [[ser]] kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza. |
||
Linia 34: | Linia 34: | ||
# wciśnij start |
# wciśnij start |
||
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty |
# przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał [[piorun]] kulisty |
||
# weź dezintegrator lub |
# weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to [[ty]]! przynajmniej teraz) |
||
# zdrap mięso z sufitu |
# zdrap mięso z sufitu |
||
# wsadź pomidory do worka foliowatego |
# wsadź pomidory do worka foliowatego |
||
Linia 40: | Linia 40: | ||
# zdepcz worek |
# zdepcz worek |
||
# wrzuć do powstałej masy mięso |
# wrzuć do powstałej masy mięso |
||
# wyciągnij |
# wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli |
||
# wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego |
# wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego |
||
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu |
# wrzuć masę pomięsodorową do makaronu |
Wersja z 23:54, 17 sie 2006
Hisotto - nie, khewetki - też nie, spaghetti - to umiem powiedzieć pophafnie, huhaa!
Kazimiera Szczuka o spaghetti
Spaghetti, znane również jako spagetti, spageti lub "taaaki dłuugi makaron ze zmieloną szynką i pomidorami przerobionymi na papkę", to danie włoskie.
Historia
Spaghetti wymyślił pewien wieśniak, kiedy rozdeptał ślimaka. Krzyknął wtedy: "GHE!". Ślimak podczas rozdeptywania wydał dźwięk: "spuaaaa", a że Włosi lubią dodawać do wszystkich wyrazów "tti", powstała nazwa "spaghetti". Również wygląd tego dania został zainspirowany ślimakiem.
Wygląd
Wygląda jak rozdeptany ślimak z jelitami na dole i resztą na wierzchu.
Czy wiesz co jesz czyli skład
- rozgotowany Taki Dłuuugi Makaron
- sproszkowane mięso
- zdezintegrowane pomidory
- czasami ser kamienny, który rozpuszcza się od nominalnej temperatury dania, wynoszącej ok. 700 st. Celsjusza.
Zrób to sam
Oto przepis na spaghetti:
Potrzebujesz:
Sposób przegotowania:
- wrzuć trochę wody do garnka i wlej Taki Dłuuugi Makaron
- wsadź to do mikrofalówki, ustaw moc TurboXtremeOhSoFuckingStrong i 10 minut, ale nie wciskaj start
- wyjmij głowę z mikrofalówki
- wciśnij start
- przestań zastanawiać się, czemu z mikrofalówki wyleciał piorun kulisty
- weź dezintegrator lub nóż i pokaż mięsu, kto tu rządzi (tak, to ty! przynajmniej teraz)
- zdrap mięso z sufitu
- wsadź pomidory do worka foliowatego
- zawiąż porządnie
- zdepcz worek
- wrzuć do powstałej masy mięso
- wyciągnij rozgrzany do czerwoności garnek z mikroweli
- wyciągnij makaron z garnka, będziesz potrzebował kombinezonu antyradiacyjnego
- wrzuć masę pomięsodorową do makaronu
Smacznego!