Placek: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Zupomaniak (dyskusja • edycje) |
Zupomaniak (dyskusja • edycje) |
||
Linia 12: | Linia 12: | ||
* {{t|Jabłkowe}} słodkie, smaczne, przecież każdy lubi [[Jabłko|jabłka]]. |
* {{t|Jabłkowe}} słodkie, smaczne, przecież każdy lubi [[Jabłko|jabłka]]. |
||
* {{t|Bananowe}} skoro są już [[Bułka z bananem|bułki z bananem]], to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez [[Małpa|małpy]] i [[troll]]e, często rozdawane przez [[admin]]ów jako specjalna odmiana [[banan]]ów. |
* {{t|Bananowe}} skoro są już [[Bułka z bananem|bułki z bananem]], to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez [[Małpa|małpy]] i [[troll]]e, często rozdawane przez [[admin]]ów jako specjalna odmiana [[banan]]ów. |
||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
||
{{Jedzenie}} |
{{Jedzenie}} |
Wersja z 19:37, 29 wrz 2014
Lubię placki!
- Johnny Bravo o plackach
W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ognioziejny
- Jednym słowem, po prostu placek
Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na wskutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.
Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.
Rodzaje
- Szablon:T tutaj tajnym składnikiem są ziemniaki. Prawdopodobnie najbardziej popularne. Są ulubioną potrawą Donalda Tuska.
- Szablon:T jako tajnego składnika można użyć także cukinii. Mają ciekawy smak, ale wali od nich na kilometr.
- Szablon:T fuj, ohyda. Smakują jak rzepa, są niejadalne. Jak można w ogóle coś takiego usmażyć?
- Szablon:T słodkie, smaczne, przecież każdy lubi jabłka.
- Szablon:T skoro są już bułki z bananem, to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez małpy i trolle, często rozdawane przez adminów jako specjalna odmiana bananów.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.