Placek: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: Linia 1:
{{cytat|Lubię '''placki'''!|[[Johnny Bravo]] o '''plackach'''}}
{{cytat|Lubię '''placki'''!|[[Johnny Bravo]] o '''plackach'''}}
{{cytat|Placki to nie danie. Placki to styl życia!| Kopulasty o '''plackach'''}}
{{cytat|W oleju moczony<br/>Twór nieskończony<br/>Pod osłoną ciemności<br/>Na patelni gorejący<br/>Demon piekielny<br/>Ognioziejny<br/>|Jednym słowem, po prostu '''placek'''}}
{{cytat|W oleju moczony<br/>Twór nieskończony<br/>Pod osłoną ciemności<br/>Na patelni gorejący<br/>Demon piekielny<br/>Ognioziejny<br/>|Jednym słowem, po prostu '''placek'''}}


Linia 12: Linia 13:
* {{t|Jabłkowe}} słodkie, smaczne, przecież każdy lubi [[Jabłko|jabłka]].
* {{t|Jabłkowe}} słodkie, smaczne, przecież każdy lubi [[Jabłko|jabłka]].
* {{t|Bananowe}} skoro są już [[Bułka z bananem|bułki z bananem]], to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez [[Małpa|małpy]] i [[troll]]e, często rozdawane przez [[Administrator (informatyka)|adminów]] jako specjalna odmiana [[banan]]ów.
* {{t|Bananowe}} skoro są już [[Bułka z bananem|bułki z bananem]], to placki nie mogą być gorsze. Uwielbiane przez [[Małpa|małpy]] i [[troll]]e, często rozdawane przez [[Administrator (informatyka)|adminów]] jako specjalna odmiana [[banan]]ów.
* {{t|Krowie}} nie zawierają jajek ani mąki; można w nie wdepnąć, spacerując po łące.
* {{t|Po węgiersku}} tak naprawdę zwykły placek ziemniaczany, nazwę zawdzięczający gulaszowi, z którym się go podaje. Gulasz ów składa się wyłącznie z tajnych składników, wiadomo jednak, że nie zawiera ani kawałka [[Węgrzy|Węgra]].


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 20:28, 2 lut 2015

Lubię placki!

Johnny Bravo o plackach

Placki to nie danie. Placki to styl życia!

Kopulasty o plackach

W oleju moczony
Twór nieskończony
Pod osłoną ciemności
Na patelni gorejący
Demon piekielny
Ognioziejny

Jednym słowem, po prostu placek

Szablon:Tmiękki, okrągły, superwytrzymały i chropowaty twór z patelni. Powstaje na skutek zderzenia się jajek, śmietany, mąki oraz tajnego składnika na gorącej patelni, która pełni funkcję katalizatora. Jak sama nazwa wskazuje, spokrewniony z naleśnikiem.

Placki, o dziwo, są jadalne. Smakują różnie, w zależności od użytego tajnego składnika. Niektóre odmiany zwane są „racuchami”; nikt jednak nie wie, dlaczego.

Rodzaje


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.