Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Usunięcie linku do strony ujednoznaczniającej Polska przy pomocy Popups)
M (inny zobacz też)
Linia 2: Linia 2:
'''Frytki''' – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany [[ziemniak|ziemniaków]] (ale zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują), bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[sól|soli]], [[keczup]]u albo [[majonez]]u, lub też z dwoma lub czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie według [[wizja|wizji]] [[kucharz]]a lub złożonego zamówienia.
'''Frytki''' – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany [[ziemniak|ziemniaków]] (ale zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują), bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji. Są przeznaczone do [[smażenie|smażenia]], a potem do [[jedzenie (czynność)|zjedzenia]] oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem [[sól|soli]], [[keczup]]u albo [[majonez]]u, lub też z dwoma lub czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie według [[wizja|wizji]] [[kucharz]]a lub złożonego zamówienia.


===Zobacz też:===
==Zobacz też==
* [[Zagłębie Frytkowe]]
* [[ziemniak]]
* [[Agnieszka Frykowska]]
* [[placki ziemniaczane]]


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 07:25, 25 maj 2007

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

Frytki – żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków (ale zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują), bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, lub też z dwoma lub czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie według wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Zobacz też